Potravinová precitlivenosť môže vyplývať zo zvýšenej priepustnosti tenkého čreva, pretože niektoré zložky potravín môžu častejšie prechádzať cez črevnú stenu a dostať sa tak do krvného obehu. V dôsledku imunitnej reakcie sa tvoria protilátky IgG proti nepatogénnym antigénom z potravy a vznikajú imunkomplexy. Vo všeobecnosti sa takto vzniknuté imunokomplexy elimuinujú imunitným systémom pomocu mononukleárnych fagocytov. Ak však tvorba imunokomplexov prekračuje kapacitu imunitného systému, tak sa usadzujú na stenách malých civev a môžu spôsobiť alebo zosilniť lokálny zápal. Bunky inumitného systému (napr. lymfocyty, mastocyty) spôsobia uvoľnenie vazoaktivných mediátorov, čoho výsledkom je migrácia zápalových buniek do okolitého tkaniva. S tým sú spojené rôzne symptómy a ochorenia súvisiace s potravinovou precitlivenosťou. Tie záhŕňajú ochorenia gastrointestinálneho traktu (napr. syndróm dráždivého čreva, Crohnova choroba, ulcerózna kolitída), reumatická artritída, dermatitída, astma a migréna. Imunologická kaskáda vyvolaná IgG vzniká často s určitým časovým oneskorením (niekoľko hodín až dní po požití jedla).Vyšetríme vám nasledpvné potraviny: jačmenná múka, glutén, ovsenné otruby, ražná múka. pšeničná múka, špaldová múka, pohanková múka, kukurica, proso, ryža, hovädzina, sliepka, bravčovina, beta-laktoglobulín (kravské mlieko), kazeín, kravské mlieko, slepačí žĺtok a bielok, kozie mlieko a syr, ovčie mlieko a syr, losos, tuniak, zmes kreviet a garnátov, treska, horčicové semienka, arašid, mandľa, vlašský orech, kakaový bôb, lieskový orech, mrkva, pór, pažitka, zmes fazúľ (zelená fazuľka, biela, fazuľa obyčajná), zemiak, paradajka, zmes hríbov (hliva ustrícová, šampioňón, húževantec jedlý a kuriatko jedlé), cesnak, zmes cibúľ äcibuľa a šalotka), zmes kapusty (brokolica, kapusta biela, kel hlávkový), zmes citrusov (citrón, pomaranč), figa, zmes vinič (modré a biele hrozno, hrozienka), sladký zemiak, tekvica hokaido, zmes kvasníc (pivovarské kvasnice a pekárský kvások), med, káva, čierný čaj, sója, šošovica, ľanové semienko, jablko, kivi, banán.
Cena: 75,00 €
Máte záujem o toto vyšetrenie?
Napíšte nám a my sa vám ozveme!
Pokyny pred odberom
Typ odberového materiálu, pravidlá pred odberom, transport a uskladnenie
Skúmavka so separačným gélom. Stabilita vzorky je pri 20 – 25 °C 8 hodín.
Referenčné hodnoty
trieda 0: ≤ 7,5 RU (negatívne)trieda 1: 7,51 - 15,0 RU (negatívne)
trieda 2: 15,01 - 25,0 RU (slabo pozitívne)
trieda 3: 25,01 - 50,0 RU (pozitívne)
trieda 4: > 50,01 RU (silno pozitívne)